Ολοκληρώθηκε το πρώτο webinar από τον Εμπορικό Σύλλογο Αριδαίας με θέμα την κυβερνοασφάλεια. Η συμμετοχή στο webinar ήταν δωρεάν για όλα τα μέλη που έλαβαν την πρόσκληση και ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο δωρεάν webinar που διοργάνωσε ο Εμπορικός, Βιοτεχνικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αριδαίας, με θέμα «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο: Προκλήσεις, απειλές & τρόποι αντιμετώπισης ζητημάτων κυβερνοασφάλειας».
Καλεσμένος και εισηγητής του webinar ήταν ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος ε.α. (πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), πτυχιούχος Νομικής και ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνοασφάλειας.
Στο webinar συζητήθηκαν εκτενώς τα νέα δεδομένα που έχουν φέρει στη ζωή όλων η συνδεδεμένη πραγματικότητα και η 4η Βιομηχανική επανάσταση, ενώ ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τις κυβερνοαπειλές σε συνάρτηση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αναφέρθηκε, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και για το λόγο αυτό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο προστατευμένες ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις.
Ειδικότερα, αναλύθηκαν κάποιες κυβερνοαπειλές όπως είναι το phising, οι παραβιάσεις συστημάτων λόγω αδύναμων passwords ή η παραπληροφόρηση, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων ως σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουν έμφαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο κ. Παπαπροδρόμου ανέφερε ότι πρέπει πρωτίστως να αναπτυχθεί μια κουλτούρα των επιχειρηματιών και του προσωπικού τους γύρω από το θέμα, ώστε να μπορούν με επιτυχία να προστατεύουν τα στοιχεία των πελατών τους ή των προμηθευτών τους.
Στο τέλος του webinar, ο Πρόεδρος του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Σύλλόγου Αριδαίας, κ. Γιώργος Γκλαβάκης άνοιξε την ενότητα των ερωτήσεων ζητώντας από τον κ. Παπαπροδρόμου να συνοψίσει τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Αριδαίας.
Ο κ. Παπαπροδρόμου με τη σειρά του συμβούλεψε το κοινό να αναφέρει περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων απευθείας, να ενημερώνεται συστηματικά για τις διαδικασίες και τις νέες απειλές και να αποφεύγει λανθασμένες πρακτικές, όπως για παράδειγμα οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω δημόσιων δικτύων.
19/3/2022
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου